Jak dezaktywować pracownika w systemie?
W tym artykule dowiesz się, jak dezaktywować pracownika w Prodio, gdy już zakończył swoją przygodę w firmie.
W Prodio jest ograniczona liczba pracowników, w zależności od tego, jaki pakiet wykupiłeś.
Pracownika nie można usunąć z systemu, ponieważ jego działania są zapisane w historii pracy, a ich usunięcie mogłoby naruszyć integralność danych i uniemożliwić odwołanie się do przeszłych działań. 😉
Można natomiast go dezaktywować i tym samym zrobić miejsce dla nowego pracownika!
Jak to zrobić?
Wchodzimy w Ustawienia -> Pracownicy:
Następnie klikamy opcję edytowania przy pracowniku, którego chcemy dezaktywować.
I przy opcji “Aktywny” oznaczamy go krzyżykiem. ❌
Dzięki temu dezaktywowaliśmy pracownika, który już u nas nie pracuje i zrobiliśmy miejsce na nowego! 😀
Piąteczka 🙋♀️ - ekipa Prodio!